Afecțiuni venoase

Suferința venoasă este o afecțiune larg răspândită. Conform statisticilor Societății Române de Flebologie (SEPIA) din 2004, cca. 35% din populația României suferă de modificări venoase care necesită tratament, 15% necesitând tratament chirurgical. Netratate, aceste afecțiuni prezintă un pericol foarte crescut pentru apariția altor complicații grave, cum ar fi: tromboze, flebite, ulcerații, sau embolii pulmonare.

Afecțiuni arteriale

Aceste afecțiuni se caracterizează printr-o aprovizionare ineficientă cu oxigen și substanțe nutritive a mușchilor și celorlalte țesuturi de la nivelul membrelor. Această deficiență apare ca urmare a depunerilor în peretele arterial a grăsimilor din sânge, colesterol, calciu etc., care duc la îngustări (stenoze) și obstrucții ale arterelor. Creșterea acestei deficiențe duce la durere intensă în membrele afectate și în cel mai rău caz, diferitele segmente ale membrelor necrozează (mor) și trebuiesc amputate. Denumirea medicală este de arteriopatie cronică obliterantă a membrelor inferioare. Cauza principală o reprezintă ateroscleroza.

Afecțiuni limfatice

Reprezintă acumularea de lichid tisular. Acest lucru se poate întâmpla când funcția de drenare a lichidului limfatic este afectată sau când fluxul limfatic este întrerupt. Limfedemele sunt boli cronice pentru a căror tratare este necesară cooperarea pacientului pe termen lung.

Ulcere

Ulcerația este expresia cea mai severă a bolii varicoase cronice care poate fi cauzată și de tulburări circulatorii arteriale sau presiuni patologice asupra țesuturilor. Pentru determinarea cauzei exacte este nevoie de investigații amănunțite a sistemului venos și a celui arterial.

Trombofilii

Uneori se produc tromboze venoase sau arteriale fără un factor declanșator evident. Cauza poate fi o tulburare de coagulare dobândită genetic sau pe parcursul vieții.

Medicină vasculară preventivă

Bolile vasculare pot fi prevenite în proporție de până la 70%! Oferim un larg pachet de investigații clinice și aparative, care în combinație cu rezultatele de laborator efectuate, ne permit o evaluare exactă a stării vasculare.

Noi suntem Venovasc

Dr. Titus Sever Baciu, MHBA

medic specialist medicină internă, specializare în flebologie

Dr. med. Ernő Jerzicska

medic specialist chirurgie vasculară și chirurgie cardiovasculară

Cere o programare și vino la Venovasc.