Vénás megbetegedések

A vénás megbetegedés széles körben elterjedt állapot. A Román Flebológiai Társaság (SEPIA) 2004-es statisztikája szerint Románia lakosságának körülbelül a 35%-a szenved kezelést igénylő vénás elváltozásoktól, ebből 15% műtéti beavatkozást igényel. Kezeletlenül ezek a kórállapotok megnövekedett kockázatot jelentenek, és más súlyos szövődményekhez, például trombózis, phlebitis (vénagyulladás), fekélyek vagy tüdőembólia kialakulásához vezetnek.

Artériás megbetegedések

Ezt a kórállapotot a végtagok izmainak és szöveteinek hiányos oxigén- és tápanyag-ellátottsága jellemzi.

Ennek oka, hogy a vérben lévő zsír-, koleszterin- és kalcium többlet lerakódik az artériák falába, és szűkülethez, az artériák elzáródásához vezet.

Az állapot súlyosbodása az érintett végtagok intenzív fájdalmával jár, a legsúlyosabb esetekben a végtagok különböző szövetrészei elhalnak, így amputálni kell azokat. Orvosi néven ezt nevezzük az alsó végtagok krónikus obliteráló arteriopathiájának, amelynek fő oka az érelmeszesedés.

Nyirokérrendszeri megbetegedések

Rendszerint a szövetközti folyadék felhalmozódását jelentik. Ez akkor fordul elő, ha a nyirokfolyadék elvezetési funkciója sérül, ha a nyirokfolyás elakad. A lymphoedema (nyiroködéma) egy krónikus betegség, amelynek kezelésére a páciens hosszú távú együttműködésére van szükség.

Fekélyek

A fekély a krónikus visszérbetegség legsúlyosabb formája, amelyet artériás keringési rendellenesség vagy a szövetekre gyakorolt ​​ nyomás is kiválthat. A pontos okok megállapításához a vénás és artériás rendszer alapos kivizsgálására van szükség.

Trombofília

Néha az artériás trombózis egyértelmű, kiváltó ok nélkül is előfordul. Ez lehet genetikailag vagy az életünk során szerzett koagulációs (véralvadási) rendellenesség.

Preventív érgyógyászat

Az érbetegségek akár 70%-ban megelőzhetők! Klinikai vizsgálatok széles skáláját kínáljuk, amelyek az elvégzett laboreredményekkel együtt lehetővé teszik az érrendszer pontos állapotfelmérését.

Szakorvosaink

Dr. Titus Sever Baciu, MHBA

belgyógyász, phlebológus szakorvos

Dr. Jerzicska Ernő, MD, PhD

szív- és érsebész szakorvos

Egyeztessen konzultációs időpontot és látogasson el a Venovasc központba.